Zetup löser Saab Parts och Saab Automobile AB:s komplexa IT-infrastrukturer

29/06, 2012

Zetup har fått i uppdrag att bryta loss Saab Parts IT-infrastruktur från Saab Automobile AB:s samt att säkerställa att IT-infrastrukturen löper smidigt på det nya Nevs-ägda bilföretaget.

– Uppdraget är att göra Saab Parts redo att stå på egna ben med egen IT-infrastruktur, och att samtidigt frikoppla Saab-systemen ur GM:s nätverk, säger Mats Franzén, VD på Zetup.
GM har ställt krav på att Saab ska försvinna ur GM:s nät innan utgången av 2012. Dessutom har Zetup tagit över driften av hela Saabs befintliga nätverk (Saab Automobile + Saab Parts) från den tidigare leverantören HP.

– Det kräver mycket logik från vår sida, och vi har hela tiden att ta hänsyn till gammal historik från GM-tiden, säger Mats Franzén. Allt sker parallellt, eftersom vi inte kan stänga ner det gamla innan det nya är på plats. Man kan inte bara klippa en lina.

I mars 2011 skrev Saab Automobile AB ett femårigt avtal med Zetup AB som helhetsleverantör inom företagets IT. Därmed återupplivades en drygt femton år gammal relation mellan parterna, som inleddes redan i slutet av 1990-talet. Nu har alltså Zetup fått fortsatt förtroende även med de nya konstellationerna.

– Zetups snabbhet har varit en enormt viktig tillgång i det här komplexa projektet. De har dessutom trott på oss och varit med oss under hela den utdragna dödsdansen, säger Leif Karlsson, CIO på Saab Automobile Parts AB.

 

Pressmeddelande gick ut 2012-06-29

 

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Franzén, VD, Zetup AB, telefon 0704-47 29 09
Leif Karlsson, CIO, Saab Automobile Parts AB, telefon 0155-24 48 98