Zetup effektiviserar med O365 hos Orio

16/04, 2019

Filareor byttes till molnlagring och mejlutskick till intranät. Med projektledning från Zetup har Orio påbörjat sin effektiviseringsresa med O365.
– Projektet hade tagit oss jättelång tid att genomföra utan Zetup och vi har lärt oss massor på resans gång. Jag är jättenöjd! säger Lars-Gunnar Svanberg, IT Operation Manager på Orio.

Orio upplevde arbetet som tungrott med ärvda, statiska filareor och hade svårt att gallra bland gamla, daterade filer. 
– Eftersom vi inte visste vad vi ville ha i projektet var vi till en början rätt trevande. Hälften utav alla filareor ägdes inte längre utav någon, och vi hade dessutom svårt att sprida information i organisationen, berättar Lars-Gunnar Svanberg.
Mejlutskicken blev för många och Lars-Gunnar såg ett stor behov utav att kunna arbeta smartare med samarbeten och fillagring.

I det nya projektet med Zetup har Orio börjat arbeta strategiskt med O365, effektiviserat sina samarbeten i Teams och flyttat sin lagring till molnet. Projektet satte också upp individuell molnlagring för samtliga användare samt ett nytt intranät som kommunikationsplattform. Genom samarbetet med systerbolaget Office IT-Partner levererades ett skypebaserat utbildningspaketet för Orios 150 användare, som engagerade medarbetarna i det nya arbetssättet.
– Utbildningarna var en mycket väsentlig del av projektet, och samarbetet med Office IT-Partner funkade helt klockrent. Vi är redan i full gång och nu arbetar jag för fullt för att minska mejlandet, avslutar Lars-Gunnar Svanberg.

Zetup inledde samarbetet med Saab redan i slutet på 1990-talet, och blev 2012 leverantör för Saab Automobile, NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB) och Orio (dåvarande Saab Parts). Idag arbetar Zetup som huvudleverantör för Orios IT och kunde tidigare i veckan berätta om ett nytt avtal för fortsatt leverans av infrastrukturtjänster och applikationsstöd åt automotiveföretaget NEVS.