Snabbintervju: Nike Swärd

19/02, 2019

Denna vecka lyfter vi vår coola Nike Swärd. Efter att ha nobbat Zetup för gymnasiepraktiken kom hon tillbaka för att testa oss efter studenten. 
– Det var mycket bättre än jag trodde, och kulturen är helt annorlunda på Zetup än hos andra IT-företag, berättar Zetuparen Nike Swärd.

Ur spelintresset växte en nyfikenhet för teknik och IT, som inför gymnasievalet fick henne att söka in till IT-programmet. Målet var att snabbt få ett jobb och komma in i yrkeslivet.
– Jag hade egentligen inget jättestort intresse för just tekniken innan jag började jobba, men det gick bra ändå och vi lär oss av varandra, förklarar Nike.
Idag kombinerar Nike rollen i Servicedesk med teknisk expertis onsite, och drömmer om att läsa vidare inom IT med fokus på sälj, ledarskap eller projektledning.
– Det jag gillar mest med jobbet är variationen och tjänstens upplägg, berättar hon.

Genom sin gymnasieutbildning hade Nike hört talas om samarbetet med Zetup och var på en första intervju redan inför gymnasiepraktiken. Men nyfiken på offentlig sektor vann och hon valde istället att förlägga sin praktik hos Nacka kommun. Nu får Nike de bästa av två världar som Zetups systemspecialist för Upplands Bro kommun. 
– Någon har lyckats väldigt bra med kulturen här. Som tekniktjej sticker jag väl ut, och alla är så otroligt måna om att jag skall trivas, säger Nike och skrattar. Det är klart att det är mycket killar, men det är en bra jargong, avslutar hon.