NEVS tecknar förlängt avtal med Zetup

03/02, 2017

NEVS, National Electric Vehicle Sweden AB, i Trollhättan har tecknat ett nytt förlängt avtal med Zetup för fortsatt leverans av IT-tjänster. Zetup har sedan 2013 haft ett omfattande avtal med NEVS gällande infrastrukturtjänster. Nyligen valde NEVS att förlänga detta avtal med option på upp till 6 år.

 
Zetup har tidigare haft uppdrag för Saab Automobile och GM. NEVS förvärvade under 2012 huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobile och har sedan dess bedrivit verksamhet i Trollhättan med Zetup som en IT-partner. För ett par år sedan presenterade NEVS planerna på en första elbil som ska lanseras i Kina. I Trollhättan arbetar man även med helt nya modeller som bygger på plattformen Phoenix som NEVS utvecklat till en elbilsplattform.

“Zetup har spelat en viktig roll för anpassning och utveckling av vår verksamhet. Erfarenheten som Zetup har byggt upp genom decennier av arbete inom Automotive skapar en trygghet och stabilitet för oss vilket är avgörande för att vi ska kunna fokusera på våra projekt och framtiden för NEVS”, säger Conny Janson, Vice President IT/IS, NEVS.

För Zetup har samarbetet med Saab Automobile, GM och nu NEVS resulterat i att företagets medarbetare har en marknadsledande spetskompetens runt de komplexa IT-miljöer som kännetecknar verksamheter inom segmentet Automotive. Erfarenheten har också betytt mycket för utvecklingen av Zetup som företag. Zetup är idag en helhetsleverantör inom IT med fokus på effektivisering och gemensamt för många av kunderna är beroendet av väl fungerande IT-infrastrukturer. Företaget har drygt 90 medarbetare vid kontor i Göteborg, Stockholm och Trollhättan.

” Det fortsatta samarbetet kommer att ställa oss inför nya stimulerande utmaningar då NEVS har en mycket innovativ och spännande affärsplan för framtiden. Vårt uppdrag har fram till idag varit att optimera NEVS tidigare IT-infrastruktur. De närmaste åren ska en vidareutveckling av denna realiseras och vi är glada för att NEVS ger oss ett fortsatt förtroende att hjälpa till med utvecklingen framåt. Det nära samarbetet betyder mycket för oss och det får en extra dimension då det även hos våra medarbetare finns ett starkt miljöengagemang och ett stort intresse för utvecklingen av nya elbilskoncept”, säger Mats Franzén som är VD för Zetup vid huvudkontoret i Göteborg.

 
För mer information vänligen kontakta:
VD Mats Franzén, Zetup AB, +46 (0)704-47 29 09, mats.franzen@zetup.se

 

Om Zetup

Zetup är en helhetsleverantör inom IT med fokus på effektivisering. Genom att förbättra kundernas IT utifrån teknik, processer och mänskliga aspekter, effektiviseras hela deras verksamhet. Zetup arbetar med metoder som bygger på lång och samlad erfarenhet och med en unik passion för området. Leverans sker bland annat i form av förbättringsplaner, produkt- och processlösningar, drift eller specialistkompetens. Zetup, som grundades 1986, blev ett fristående bolag 2007 och har idag fler än 90 medarbetare på kontor i Göteborg, Stockholm och Trollhättan.

Om NEVS

NEVS vision är att forma mobilitet för en mer hållbar framtid. Kärnan till detta är en global portfölj av elbilar inom premiumsegmentet, kompletterat med mobilitetstjänster och hållbara stadslösningar. NEVS grundades 2012 och förvärvade huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobiles konkursbon. Företaget ägs av National Modern Energy Holdings Ltd, Tianjin Binhai Hi-Tech Industrial Development Area (THT) och State Research Information Technology Co, Ltd (SRIT). NEVS huvudkontor och centrum för forsknings- och utveckling finns i Trollhättan, Sverige. NEVS anläggning för fordonsproduktion ligger i Trollhättan, med en andra produktionsanläggning och ett forsknings- och utvecklingscenter under uppbyggnad i Tianjin, Kina, samt en produktionsanläggning i Fujian, Kina.