Kicks på egna ben – med ny hållbar IT-miljö från Zetup

20/12, 2018

Hösten 2017 skrev Kicks kosmetikkedjan ett 5-årsavtal med Zetup för leverans och strategiskt partnerskap inom IT. Innehållet i leveransen är uppbyggd på att stödja och utveckla verksamhetskritisk IT för Kicks 250 fysiska butiker i Norden samt Kicks Online

Syftet med transitionen var att etablera en stabil, effektiv och dynamisk molnbaserad miljö. Målbilden var en säker och kostnadseffektiv miljö, samt att deras applikations- och systemdrift skulle vara anpassad till framtida behov.

Projektets stora utmaning var att på kort tid bygga upp en ny IT-miljö, samt att seprarera Kicks från koncernen. Ett stort fokus lades därför tidigt på att skapa en testmiljö för att verifiera funktion vid varje aktuell applikationsmigrering.

Projektet bestod bland annat av uppsättningen av en ny Office 365 miljö, där en utmaning var migreringen av användare och grupper från befintlig till ny miljö. Allt detta utan att påverka verksamheten och det dagliga arbetet.
Framgångsfaktorn för projektet var ett nära samarbete med snabba, korta beslutsvägar och en gemensam målbild.

Ett stort antal nya verksamhetssystem, som t.ex. kassa-, affärs- och ärendehanteringssystem, togs i bruk. Det innebar att man fick assistera vid testning av nya system för verksamheten samtidigt som etablering och migrering pågick.

Kicks har idag en modern, renodlad och flexibel miljö, redo att möta framtidens krav inom retailbranschen. Driftskostnaden har minskat liksom antalet driftstörningar. Klienthanteringen har standadiserats, vilket leder till säkrare och effektivare uppgraderingar, utan att verksamheten påverkas.

”Vi är glada över att projektet levererats i tid, med hög kvalitet och effektivitet. Projektet har genomsyrats av öppenhet, pragmatism och snabba beslut för att ta oss framåt”, säger Kicks IT-chef David Heeroma.

”Vi har under hela samarbetet haft ett stort fokus på att ge Kicks användare en enkel och problemfri IT-vardag. Nu fortsätter vi tillsammans digitaliseringsresan och utvecklingen av Kicks verksamhet”, säger Anette Vejdegren, Affärsansvarig på Zetup.

För mer information vänligen kontakta:
Mats Franzén, VD, Zetup AB, tel 0704-47 29 09, mats.franzen@zetup.se
David Heeroma, CDO & CIO, Kicks AB, david.heeroma@kicks.se

 

Om Zetup AB

Zetup är en helhetsleverantör inom IT med fokus på effektivisering. Genom att förbättra kundernas IT utifrån teknik, processer och mänskliga aspekter, effektiviseras hela deras verksamhet. Zetup arbetar med metoder som bygger på lång och samlad erfarenhet och med en unik passion för området. Leverans sker bland annat i form av förbättringsplaner, produkt- och processlösningar, drift eller specialistkompetens. Zetup, som grundades 1986, blev ett fristående bolag 2007 och har idag fler än 100 medarbetare på kontor i Göteborg, Stockholm och Trollhättan. Zetup är för hela sin verksamhet certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2007 och ISO/IEC 27001:2014. www.zetup.se

Om KICKS

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med välutbildade skönhetsexperter i 250 butiker i Sverige, Norge och Finland och en modern omnikanalslösning, där fysisk butik och e-handel är integrerat, erbjuder KICKS personliga och inspirerande skönhetstjänster och runt 25 000 produkter från 300 varumärken. KICKS har flaggskeppsbutiker i Göteborg, Oslo och Malmö och är en del av Axel Johnson-koncernen.